Masseren; duwen en trekken

Gepubliceerd op 6 oktober 2023 om 15:25

Duwen en trekken, trekken en duwen. Zoals ik deeg kneed, kneed ik je ook de spieren van degene die ik op de massagetafel ligt. Wanneer ik de spiergroepen bewerk met olie, glij ik over de rug de heupen de benen en dan de voeten. Dan terug, mijn hand pakt over naar de onderarm en trekt een vloeiende beweging, Van voet naar onderbeen, naar bovenbeen en de billen, dan langs de ruggengraad naar omhoog tot in de nek en mijn andere hand arm volgt de beweging van de eerste. Soms met meer druk, dan weer minder, gaat mijn ene hand de andere kant op dan mijn andere hand. In vloeiende strelingen over jouw geoliede lichaam. Van voor naar achter, van links naar rechts, dan weer van onder naar boven. Wanneer ik de voeten en de nek tegelijkertijd bewerk, lijken mijn handen overal te zijn. In een mix van Caraïbische golven of de Hawaiiaanse -zee en de gladde bewegingen uit de bergen van India of de heuvels van het Andes gebergte en de meditatieve sfeer van mijn gedachte.

Met mijn vingertoppen streel ik de vloeiende meridiaan lijnen langs je neus en lippen, je kin, de oren en rond jouw ogen en stop even in het midden tussen je wenkbrauwen. Ik trek zachtjes met een strelende beweging aan je haren wanneer ik ondertussen met mijn andere hand de nek en schouders masseer.

Weer gaan mijn handen en vingers door. In een dans over het lichaam, ik duw mijn duimen diep tussen jouw schouders, van triggerpoints of spierknopen naar zachtere delen. De zachte tonen van de muziek en de geur van etherische olie nemen je mee in een rust moment voor jezelf waar je als herboren uit komt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.